Seventy Five Ohm Wild Digital – Wild Digital

« Terug
WEL Signature Digital

Wild Digital

De S/P-DIF (Sony/Philips Digital Interface), die in 1983 tegelijkertijd met de CD geïntroduceerd werd, is nog steeds erg in zwang. S/PDIF wordt getransporteerd over digitale coax en een 75 Ohm kabel is als een buis die een analoog videosignaal met een relatief lage frequentie moet transporteren (Composiet Video tot 4.2 MHz) maar ook super-gevoelige digitale audio (S/PDIF tot 24.576 MHz), ongecomprimeerde High Definition Video (tot 750 MHz) en breedband kabeltelevisie (CATV tot 1GHz).

MASSIEVE 100% PERFECT-SURFACE SILVER GELEIDERS (PSS): Perfect-Surface technologie toegepast op zilver met een extreme zuiverheidsgraad geeft ongekende helderheid en dynamische contrasten. Massieve geleiders voorkomen wederzijdse beïnvloeding tussen de draden in getwiste kabels, wat een belangrijke bron van vervorming in kabels is. Perfect-Surface Zilver met een extreme zuiverheidsgraad minimaliseert vervorming die veroorzaakt wordt door de grensvlakken tussen atomen in een metalen geleider, waardoor hardheid nagenoeg  geëlimineerd wordt en de helderheid vergroot wordt ten opzichte van OFHC, OCC, 8N en andere kopersoorten.

OPGESCHUIMDE HARDE-CEL ISOLATIE: In de meeste AudioQuest video en digitale kabels wordt uitsluitend opgeschuimd harde-cel isolatie gebruikt. Net zoals bij opgeschuimd-PE wordt er stikstof geïnjecteerd om luchtkamers te maken. Hardschuim wordt gebruikt omdat de stijfheid van het materiaal de afstand tussen de geleiders over de hele lengte van de kabel stabiel houdt, waardoor de karakteristieke impedantie van de kabel constant blijft.

100% AFSCHERMING (KOPER FOLIE + PERFECT-SURFACE SILVER SPIRAAL): Afscherming speelt een belangrijke rol in ieder kabelontwerp, maar de afscherming van coax interconnects is extra belangrijk omdat deze niet alleen als afscherming maar ook als retourpad fungeert. Daarom besteedt AudioQuest extra aandacht aan de kwaliteit van de gebruikte metalen en de gebruikte productietechnieken voor de afscherming, omdat beide een effect hebben op de beeld- en geluidskwaliteit.

72V DIELECTRIC-BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #s 7,126,055 & 7,872,195 B1): Iedere isolator vertraagt het signaal dat via de geleider in de kabel getransporteerd wordt. Als de isolatie geen voorspanning heeft vertraagt het verschillende delen van het signalen op verschillende manieren: een groot probleem bij een erg tijdsgevoelig multi-octaaf audiosignaal. Het AudioQuest DBS systeem creëert een sterk en stabiel elektromagnetisch veld die de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert). Dit minimaliseert de energie-opslag in de isolatie en de meervoudige niet-liniaire tijdsfouten die optreden. Het geluid komt vanuit een donkerdere achtergrond met onvermoede details en dynamische contrasten. De DBS batterijen gaan jarenlang mee. Een testknop en een LED zorgen dat je incidenteel de batterij kunt controleren.

KOOLSTOF GEBASEERD 5-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): 100% afscherming is eenvoudig. Het voorkomen dat opgevangen RF storingen het aardpotentiaal van de apparatuur moduleren vereist AQ’s Noise-Dissipation System. Met metaal en koolstof verrijkte kunststoffen voorkomen dat een groot deel van de gevangen RFI de aarding van de apparatuur bereikt.

AANSLUITINGEN: Op maat gemaakte, direct verzilverde koudgelaste puur koperen RCA’s.