Reference Series Wind – Wind

« Terug
WEL Signature

Wind

Eenvoudig gesteld is wind niet meer dan lucht die in beweging wordt gebracht door de ongelijkmatige opwarming van het aardoppervlak door de zon. Omdat onze planeet bestaat uit verschillende land en zeemassa’s, van de enorme hoogtes van de K2 tot de vredige rivierbedding van de Chicago River, wordt de straling van de zon ongelijkmatig geabsorbeerd waardoor verschillen in luchtdruk ontstaan die het verplaatsen van lucht tussen gebieden met een hoge luchtdruk en gebieden met een lage luchtdruk veroorzaken. Wind is ook een van onze meest waardevolle natuurlijke energiebronnen. Wind is in overvloed aanwezig, onuitputtelijk, overal verkrijgbaar, schoon, produceert geen broeikasgassen en neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het een goed alternatief is voor fossiele brandstoffen. Hoewel windkracht tegenwoordig belangrijker is dan ooit is het geen nieuwe energiebron. Zeilschepen waren zelfs al te zien op tekeningen uit 5500 v.C. en windmolens zijn waarschijnlijk voor het eerst in het jaar 200 v.C. in Perzië gebruikt. Lucht, een nauwe verwant van wind, is het klassieke element dat niet alleen puur en krachtig is, maar vooral essentieel voor het leven. In de Japanse cultuur staat wind symbool voor alle dingen die groeien, uitbreiden en de vrijheid van beweging hebben, en misschien het beste de menselijk geest vertegenwoordigen. Mensen die geboren worden onder het sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal en Waterman zouden windtypes zijn, en gekenmerkt worden als vriendelijk en sociaal geëngageerd. Wind kan gezien worden als het meest elegante van alle elementen. Het wakkert onze diepste verlangens aan, danst boven onze langste rivieren, laat de bladeren ruisen en kerft zijn initialen in de hardste rotsen. Het fysieke effect van wind is indrukwekkend: van de sierlijke uitgeslepen rotsformaties van Coyote Buttes in Utah tot aan de schijnbaar in de tijd bevroren en uiterst grillig gevormde cipressen aan de kust van Californië, de wind heeft duidelijk zijn plek verdiend als een van de belangrijkste kunstenaars van de natuur.

MASSIEVE PERFECT-SURFACE SILVER (PSS) GELEIDERS: Massieve geleiders voorkomen dat individuele draden in de geleiders elkaar magnetisch of via onderling contact beïnvloeden. Ook de kwaliteit van het geleider-oppervlak is extreem belangrijk omdat een geleider gezien kan worden als het spoor voor zowel de elektrische velden in de geleider als de magnetische velden rondom de geleider. Zilver dat minder perfect is verwerkt kan net als verzilverde multi-strand geleiders soms irritant en opdringerig klinken, maar het extreem gladde oppervlak en de optimale verwerking van het bijzonder pure PSS Zilver geeft een even vloeiend en mooi geluid als ons PSC+ koper, maar dan met een beduidend betere resolutie.

DIELECTRIC-BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #S 7,126,055 & 7,872,195 B1): Creëert een sterk en stabiel elektrostatisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert).  Dit vermindert de door het dielectricum veroorzaakte versmering van het signaal drastisch, waardoor het geluid vanuit een ‘zwartere’ achtergrond lijkt te komen.

KOOLSTOF GEBASEERD 6-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): Afscherming van de afscherming, vermindert vervuiling van het aardpotentiaal door RFI.

FEP AIR-TUBE ISOLATIE: Doordat er haast geen contact meer is tussen de geleiders en de isolatie wordt versmering verminderd en blijft de dynamiek bewaard.

TRIPLE-BALANCED GEOMETRIE:  Een deugdelijke geleider voor de aarde zorgt ervoor dat de afscherming niet als inferieure aardgeleider gebruikt hoeft te worden.

KOUDGELASTE, MET ‘HANGING-SILVER’ DIRECT OVER EXTREEM PUUR ROOD KOPER GEPLATEERDE PLUGGEN.

RICHTINGSGEVOELIGHEID: Omdat alle getrokken metalen een richting hebben zijn ook alle audiokabels richtingsgevoelig. Analoge en digitale kabels van AudioQuest worden daarom gecontroleerd op de juiste signaalrichting. Voor de beste geluidskwaliteit adviseren we om de kabels zodanig aan te sluiten dat de pijlen van de bron naar de ontvangende kant wijzen.