Reference Series Fire – Fire

« Terug
WEL Signature

Fire

Eigenlijk is vuur geen ding, maar een gebeurtenis: de snelle oxidatie van een materiaal tijdens het chemische verbrandingsproces waarbij ook licht en hitte vrijkomt. Wat wij normaal gesproken onder ‘vuur’ verstaan – de soms betoverende en hypnotiserende gloed van witte, gele en rode vlammen in de open haard – is eigenlijk alleen het zichtbare deel van de vuurvlam en bevat de oververhitte bijproducten van een onvolledige verbranding waarbij de overtollige energie als zichtbaar licht wordt weergeven. Het is misschien interessant om te weten dat het kersenrode licht van een smeulend kampvuur ongeveer 700º Celsius meet en dat de diep-oranje vlam van een kaars op een temperatuur van ongeveer 1000º Celsius brandt. De witte streep die een komeet achterlaat als hij de dampkring binnendringt kan zelfs temperaturen van meer dan 1500º Celsius bereiken! Vuur wordt vaak gezien als een vernietigende kracht, maar het kan ook erg nuttig zijn om vlaktes, bossen en waterrijke gebieden te beheren en te verbeteren. De oorspronkelijke bewoners van Amerika ontdekten al dat vuur houtachtige planten doodde, maar dat het ook de groei van vruchtdragende planten en grasvlaktes bevorderde. Natuurlijk is het unieke potentieel van vuur al veel langer bekend: waarschijnlijk begonnen mensen ongeveer een miljoen jaar geleden al met het op een vuurtje verhitten van voedsel. Vuur is het klassieke element dat vaak geassocieerd wordt met energie, assertiviteit en passie. In de Griekse mythologie trotseerde Prometheus de goden door de mensen het vuur te geven, en ze daarmee vooruitgang en beschaving te brengen. Mensen die geboren worden onder het sterrenbeeld Ram. Leeuw en Boogschutter zouden vuurtypes zijn: ze zijn enthousiast, extravert, en net zoals onze goede vriend Prometheus opstandig, gepassioneerd, dapper en moedig. Het is niet verwonderlijk dat we ons altijd aangetrokken hebben gevoeld door vuur. Het is iets dat gevreesd, gerespecteerd en geliefd moet worden. Vuur is wat ons naar onbekende gebieden drijft, ons pad verlicht en onze terugkomst markeert.

MASSIEVE PERFECT-SURFACE SILVER (PSS) GELEIDERS: Massieve geleiders voorkomen dat individuele draden in de geleiders elkaar magnetisch of via onderling contact beïnvloeden. Ook de kwaliteit van het geleider-oppervlak is extreem belangrijk omdat een geleider gezien kan worden als het spoor voor zowel de elektrische velden in de geleider als de magnetische velden rondom de geleider. Zilver dat minder perfect is verwerkt kan net als verzilverde multi-strand geleiders soms irritant en opdringerig klinken, maar het extreem gladde oppervlak en de optimale verwerking van het bijzonder pure PSS Zilver geeft een even vloeiend en mooi geluid als ons PSC+ koper, maar dan met een beduidend betere resolutie.

DIELECTRIC-BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #S 7,126,055 & 7,872,195 B1): Creëert een sterk en stabiel elektrostatisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert).  Dit vermindert de door het dielectricum veroorzaakte versmering van het signaal drastisch, waardoor het geluid vanuit een ‘zwartere’ achtergrond lijkt te komen.

KOOLSTOF GEBASEERD 8-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): Afscherming van de afscherming, vermindert vervuiling van het aardpotentiaal door RFI.

FEP AIR-TUBE ISOLATIE: Doordat er haast geen contact meer is tussen de geleiders en de isolatie wordt versmering verminderd en blijft de dynamiek bewaard.

TRIPLE-BALANCED GEOMETRIE:  Een deugdelijke geleider voor de aarde zorgt ervoor dat de afscherming niet als inferieure aardgeleider gebruikt hoeft te worden.

DUBBEL-CONTACT KOUDGELASTE EN HERBRUIKBARE PLUGGEN, DIE DIRECT OVER HET MACHINAAL GEFREESDE MASSIEVE RROD-KOPER ZIJN VERZILVERD MIDDELS HET ‘HANGING-SILVER’ PROCES.

RICHTINGSGEVOELIGHEID: Omdat alle getrokken metalen een richting hebben zijn ook alle audiokabels richtingsgevoelig. Analoge en digitale kabels van AudioQuest worden daarom gecontroleerd op de juiste signaalrichting. Voor de beste geluidskwaliteit adviseren we om de kabels zodanig aan te sluiten dat de pijlen van de bron naar de ontvangende kant wijzen.