Reference Series Earth – Earth

« Terug
WEL Signature

Earth

Denk hier eens over na; zelfs de kleinste bloem kan beton laten scheuren. Is dat niet voldoende om je af te vragen wat er gebeurd zou zijn als de mens geen invloed op de aarde had gehad en de aarde gewoon haar eigen zaakjes had mogen regelen – om te herstellen, te bloeien en in het wildeweg te groeien. Welke wonderen zouden er dan aan de aarde ontsproten zijn? Wetenschappers veronderstellen dat het slechts één of twee eeuwen zou kosten om alle planten, gewassen en diersoorten te laten verdwijnen die door de mensheid zijn geschapen. Binnen een paar duizend jaar zou de wereld er weer precies hetzelfde uitzien als voordat de mens zijn intrede deed: een wildernis. Neem bijvoorbeeld New York City, door velen beschouwd als de belangrijkste stad op aarde. Zonder de tussenkomst van de mens zou door de herhaaldelijke bevriezing en ontdooiing in de lente en de winter het betonnen harnas van de stad verbrijzelen, waardoor het water diep door kan dringen in de vruchtbare bodem onder de stad. Scheuren zouden steeds breder en dieper worden, en een voedingsbodem vormen voor exotische plantensoorten, zoals de vruchtbare Chinese hemelboom. Binnen vijf jaar zouden de wortels van de hemelboom de stoeptegels optillen en door de riolen woekeren, terwijl de inheemse wilde wingerd en de gifsumak de wolkenkrabbers in de stad zouden versieren. Binnen twee decennia zou het grondwater de stalen kolommen die de straten boven de metro-tunnels ondersteunen laten verroesten, waardoor Lexington Avenue zou worden omgetoverd in een woeste rivier. Coyotes zouden onderdak vinden in Central Park, kort daarna gevolgd door herten, beren en wolven. Grote eikenbomen zouden het land bedekken, terwijl haviken en valken door de lucht zweven. Maar laten we niet vergeten dat ook wij een product zijn van deze vruchtbare aarde, en net zoals alle andere majestueuze schepsels de mogelijkheid hebben om de aarde te versterken, te diversifiëren en te cultiveren; om een wereld te scheppen die geschikt is om in te werken en te spelen, waar we geluk kunnen delen en het leven kunnen koesteren. Inderdaad, de aarde is een vergaarbak van zulk leven, een schatkist die uitpuilt van de elementen – stenen, metalen, klei, etc. – waarmee we onze dorpen en steden, ons meest bescheiden onderdak en onze meest indrukwekkende monumenten bouwen: de wolkenkrabbers die de hoogste wolken doorklieven, tunnels die wijd uiteen liggende landen verbinden, en bruggen die de breedte rivieren overspannen. Dat de kleinste bloem evenveel kracht bezit als de hoogste wolkenkrabber is geen aanklacht tegen de mensheid, maar een getuigenis van het ongelooflijke potentieel van de mensheid om schoonheid te creëren die alleen zijn gelijke kent in de natuurlijke pracht van de aarde.

MASSIEVE PERFECT-SURFACE COPPER+ (PSC+) GELEIDERS: Massieve geleiders voorkomen zowel het contact tussen draden als magnetische interactie, en dat zijn belangrijke bronnen van vervorming. Ook de kwaliteit van het geleider-oppervlak is extreem belangrijk omdat een geleider gezien kan worden als het spoor voor zowel de elektrische velden in de geleider als de magnetische velden rondom de geleider. Het verbazingwekkend gladde en pure oppervlak van de Perfect-Surface metalen elimineert haast alle hardheid en klinkt daardoor veel transparanter dan alle andere hoogwaardige kopersoorten. De extreem hoge zuiverheidsgraad van PSC+ zorgt ervoor dat er minder vervorming wordt veroorzaakt op de grenzen tussen onderlinge koperkristallen. Deze grenzen tussen kristallen zijn aanwezig in alle metalen geleiders.

DIELECTRIC-BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #S 7,126,055 & 7,872,195 B1): Creëert een sterk en stabiel elektrostatisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert).  Dit vermindert de door het dielectricum veroorzaakte versmering van het signaal drastisch, waardoor het geluid vanuit een ‘zwartere’ achtergrond lijkt te komen.

KOOLSTOF GEBASEERD 6-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): Afscherming van de afscherming, vermindert vervuiling van het aardpotentiaal door RFI.

FEP AIR-TUBE ISOLATIE: Doordat er haast geen contact meer is tussen de geleiders en de isolatie wordt versmering verminderd en blijft de dynamiek bewaard.

TRIPLE-BALANCED GEOMETRIE:  Een deugdelijke geleider voor de aarde zorgt ervoor dat de afscherming niet als inferieure aardgeleider gebruikt hoeft te worden.

KOUDGELASTE, MET ‘HANGING-SILVER’ DIRECT OVER EXTREEM PUUR ROOD KOPER GEPLATEERDE PLUGGEN.

RICHTINGSGEVOELIGHEID: Omdat alle getrokken metalen een richting hebben zijn ook alle audiokabels richtingsgevoelig. Analoge en digitale kabels van AudioQuest worden daarom gecontroleerd op de juiste signaalrichting. Voor de beste geluidskwaliteit adviseren we om de kabels zodanig aan te sluiten dat de pijlen van de bron naar de ontvangende kant wijzen.