HDMI – Digital Audio & Video

AudioQuest HDMI:

AudioQuest heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als fabrikant van buitengewone analoge video kabels. Maar, de introductie van HDMI in 2004 bracht nieuwe ontwerp-problemen die opgelost moesten worden. Om audio en video prestaties over HDMI te maximaliseren moest AQ nieuwe materialen en een nog hogere nauwkeurigheid in de productie toepassen om de hoge snelheid en de grote bandbreedte van HDMI aan te kunnen.

Hoewel de blauwdruk voor de opbouw van HDMI kabels werd vastgesteld door de HDMI-stuurgroep (HDMI, LLC) onderzocht AQ, binnen de vastgestelde kaders, de gebieden die verder verbeterd konden worden. Een aantal principes die de afgelopen jaren zo belangrijk zijn gebleken bij het ontwerp van audio en videokabels, bleken ook belangrijk te zijn voor het ontwerp van HDMI-kabels. Massieve geleiders, geleidermaterialen, isolatiematerialen (dielektricum) en de nauwkeurigheid tijdens de fabricage zijn zorgvuldig geoptimaliseerd om een superieure lijn HDMI-kabels te kunnen creëren.

Als onderdeel van AudioQuest’s heronderzoek van het HDMI-kabel ontwerp werd er specifiek aandacht gegeven aan het maximaliseren van de klankmatige prestaties van HDMI. Inderdaad, AudioQuest HDMI-kabels stuwen de klankmatige prestaties naar een hoger niveau. AudioQuest gaat uit van een Long-Grain Copper (LGC) en voegt daar in steeds grotere hoeveelheden zilver-plateel aan toe, met als hoogtepunt de Diamond HDMI, waarvan de 5 primaire signaalparen gemaakt zijn van massief Perfect-Surface Silver (PSS). AudioQuest luistert naar iedere primaire signaalgeleider in iedere HDMI-kabel om de juiste richting van de geleider te bepalen. Massief Polyethyleen isolatie garandeert een stabiele geometrie van de geleiders en minimaliseert de door de isolatie veroorzaakte fase-vervorming. Bij de twee beste HDMI-kabels, Coffee en Diamond, polariseert het gepatenteerde AudioQuest Dielectric-Bias System (DBS) de isolatie van de 5 primaire signaalparen, en vermindert daarmee de hoorbare ruisvloer en verbetert tegelijkertijd het dynamische contrast.

Ondanks het feit dat de focus bij AudioQuest HDMI kabels ligt op hun baanbrekende geluidskwaliteit zijn de videoprestaties geen bijzaak. Alle AudioQuest HDMI kabels voldoen tot en met lengtes van 10 meter aan de High Speed specificatie, en kunnen zowel 1080p en 4K video als 3D Blu-ray transporteren.

AudioQuest HDMI-kabels zijn ontworpen om de audio- en video ervaring te maximaliseren.

VERWEN JEZELF!

Further Reading: HDMI Demystified