DragonFly Series

DragonFly Series
USB DAC + voorversterker + hoofdtelefoon versterker

Van MP3s tot MQA en Hi-Res: mooi en natuurlijk geluid binnen handbereik.
Waar en wanneer je maar wilt.

DragonFly Family

DragonFly Black and Red

DragonFly Black, the most affordable model of the award-winning DragonFly family, has been praised by Darko.Audio as “the quintessential everyman hi-fi product,” while its more sophisticated sibling, DragonFly Red, combines significantly improved performance with still exceptional value. The ESS 9010 DAC chip in Black and the higher-performance 9016 chip in Red employ minimum-phase filtering for naturally detailed sound.

While DragonFly Black uses a high-quality headphone amp and analog volume control, DragonFly Red includes a more advanced ESS headphone amp and a bit-perfect digital volume control that resides on the 9016 DAC chip itself—a sophisticated implementation that gives Red a unique combination of power and grip over the music. DragonFly Black outputs 1.2 volts—enough power to successfully drive all preamplifier input circuits and a wide range of today’s efficient headphones. With its higher 2.1-volt output, DragonFly Red is compatible with a wider range of headphones, including power-hungry, low-efficiency models.

Wij presenteren je de Cobalt: de mooist klinkende DragonFly tot nu toe!
DragonFly Cobalt

DragonFly Cobalt, ons nieuwe DAC vlaggenschip doet wat muziekliefhebbers over de hele wereld zijn gaan verwachten van de meervoudig bekroonde DragonFly familie: neem een natuurlijk mooi, verleidelijk geluid en ontdoe het van waas en mist die niet eens merkbaar waren totdat de Cobalt ze verwijderd heeft.

Hoe is dit mogelijk? Net als de veelgeprezen DragonFly Red heeft ook de Cobalt een robuuste 2,1-volt uitgang om zo goed als elke hoofdtelefoon probleemloos aan te sturen en maakt gebruik van een bit-perfecte digitale volumeregeling met een uitstekende signaal-ruisverhouding. Tevens wordt er gezorgd voor naadloze compatibiliteit met Apple en Android-apparaten, en is het uitzonderlijk competente en betaalbare MQA Renderer.

  Review: AudioQuest DragonFly Cobalt USB DAC Headphone Amplifier

De introductie van de DragonFly Cobalt zal een nieuw precedent scheppen. Dit wordt mogelijk gemaakt door meerdere belangrijke upgrades:

 • Nieuwe, meer geavanceerde ESS ES9038Q2M DAC-chip met een minimum-fase slow roll-off filter voor meer natuurlijk geluid.
 • De superieure PIC32MX274 microprocessor van Microchip verbruikt nog minder stroom en verhoogt de verwerkingssnelheid met 33%.
 • Verbeterde filtering van de voeding die specifiek de immuniteit tegen wifi, Bluetooth en cellulaire ruis verhoogt.
 • Inclusief een bijpassende DragonTail USB-C naar Female USB adapter. Alle DragonTails gebruiken AQ’s Carbon-level USB-kabel technologie.

DragonFly Cobalt and Laptop

AUDIOQUEST & GORDON RANKIN: EEN FANTASTICH PARTNERSCHAP

Net als alle voorgaande DragonFly modellen maakt ook de Cobalt gebruik van Gordon Rankin’s unieke en veelbesproken StreamLength® asynchrone-overdracht USB code. Ook wordt met behulp van Gordon’s monoClock® technologie een ultra-low-jitter clock gegenereerd uit de ESS ES9038Q2M DAC chip die zowel alle ESS functies als microcontrollers bestuurt. Deze superieure klok maakt het voor de DragonFly Cobalt mogelijk om een hogere resolutie en helderheid te bieden dan DAC’s met meerdere klokken.

WAT DOET “SLOW ROLL” ?

Cobalt maakt gebruik van het nieuwe paradepaardje van ESS: de ES9038Q2M DAC chip. Terwijl de DragonFly Black en Red gebruik maken van microchips met een onverslaanbare prijs/prestatie verhouding zorgt minimum-phase slow roll-off filter in de 9038Q2M in een natuurlijk, expressief geluid dat altijd emotioneel betrokken is zonder vermoeiend te worden. Een hele mooie combinatie van warmte en detail die we even opwindend als rustgevend vinden.

DE RUIS OM ZEEP HELPEN

In Cobalt hebben we alles toegepast wat we recentelijk hebben geleerd van onze onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van ruis dissipatie om filters voor voedingsbronnen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen om de toenemende ruis van WiFi-, Bluetooth- en GSM signalen drastisch te verminderen. Het met succes bestrijden van deze ruis is absoluut cruciaal voor het behoud van de kleinste details in de muziek, met name als het gaat om high-res audio – en vooral als het wordt toegepast op een draagbaar audio apparaat zoals de DragonFly.

BIT-PERFECTE VOLUMEREGELING EN 2.1 VOLT UITGANG

Cobalt heeft dezelfde ESS Sabre 9601 hoofdtelefoonversterker en bit-perfecte volumeregeling aan boord die de DragonFly Red zijn unieke combinatie van kracht en grip over de muziek geven. Deze oplossing zorgt voor maximale natuurgetrouwheid, opwindend dynamisch contrast en een uitstekende signaal / ruis-verhouding. De 2,1 volt uitgang maken de Cobalt en Red compatibel met een breed scala aan hoofdtelefoons, waaronder de energie-hongerige, low-efficiency modellen.

FIRMWARE UPGRADEABLE

De DragonFly Black, Red en Cobalt zijn firmware-upgradeable via onze gratis Desktop Device Manager. In de snelle digitale wereld van vandaag is de levensduur van een hi-fi component steeds zeldzamer. AudioQuest is van mening dat de digitale apparaten van vandaag zouden moeten kunnen evolueren naarmate technologie zelf evolueert, en daarmee nog vele jaren muzikaal genot kunnen geven. Met onze Desktop Device Manager kunt u ook het serienummer en de softwareversie van uw DragonFly identificeren om ervoor te zorgen dat het apparaat up-to-date is. Klik hier om de meest recente Device Manager voor uw besturingssysteem.

DragonFly Cobalt and Phone

GROOSTER GELUID IN KLEINERE VERPAKKING… NU MET EEN STAART

Al deze kwaliteit is verpakt in een slanke nieuwe behuizing die slechts 57.5mm x 18.6mm x 11.9mm meet, waardoor de nieuwste DragonFly niet alleen 10% kleiner is maar ook zelfs een beetje meer broekzak-vriendelijk geworden is.

Omdat steeds meer electronische apparatuur gebruik maakt van USB-C poorten, wordt de DragonFly Cobalt geleverd inclusief de nieuwste DragonTail USB-C adapter.

DragonFly Black and Red

DE DRAGONFLY VLOOT: DRAGONFLY BLACK, RED, EN COBALT

Terwijl de oorspronkelijke DragonFly een nieuwe categorie draagbare DAC’s creëerde, maakte het stroomverbruik hem alleen met computers compatibel. Black en Red beantwoordden de oproep van muziekliefhebbers voor DragonFly modellen die kunnen worden gebruikt met mobiele apparaten van Apple iOS en Android-smartphones en -tablets. Deze DAC’s bewezen voor eens en voor altijd dat gemak en prestaties niet langer wederzijds exclusief hoeven te zijn.

Alle huidige DragonFly-modellen bevatten 32-bits ESS Sabre DAC-chips.

De DAC-chips die we hebben geselecteerd zijn opmerkelijk krachtig en verfijnd, maar we hebben opzettelijk de verwerkingsmogelijkheden van DragonFly beperkt tot 24-bit / 96kHz-resolutie. Dit maakt het gebruik van DragonFly zo eenvoudig en universeel als altijd: alle modellen zijn volledig compatibel met pc’s zonder nieuwe stuurprogramma’s te hoeven downloaden en installeren. Het belangrijkste is dat DragonFly is ontworpen om de muziek te respecteren die je al bezit en waar je van houdt. Of je nu luistert naar Spotify, YouTube, Tidal, Qobuz, geripte cd’s of geavanceerde bestanden met hoge resolutie, DragonFly levert een emotioneel meeslepende en plezierige ervaring op.

STREAM TIDAL MASTERS OVERAL

De DragonFly Black, Red en Cobalt ondersteunen het afspelen van Tidal Masters (MQA) vanaf iPhones en Android-smartphones. De MQA-technologie vouwt bestanden met hoge resolutie samen tot kleinere bestanden die onderweg kunnen worden gestreamd. Als MQA Renderers voltooien de DragonFly Black, Red en Cobalt het uitvouwproces, zodat muziekliefhebbers kunnen genieten van een bredere selectie van high-res muziek. Klik hier om meer te leren over de werking van MQA.

GEWELDIG GELUID BINNEN HANDBEREIK

Welke muziek u ook afspeelt, waar u ook bent, een AudioQuest DragonFly USB DAC levert inspirerend, dynamisch en prachtig geluid aan oordopjes, hoofdtelefoons, actieve luidsprekers of complete audiosystemen.

Met een DragonFly is muziek waarderen en verkennen onbeperkt: aansluiten op een Apple- of Windows®-computer of verbinden met een iOS® of Android mobiel apparaat. Speel YouTube- of Vimeo-video’s af. Ga jagen op Bandcamp of SoundCloud. Ontdek afspeellijsten op Spotify, Deezer of Pandora. Stream high-res audio van Tidal of Qobuz. Ongeacht de keuze van muzikaal genot, DragonFly levert prachtig geluid en ontrafelt de emotionele expressie en nuance die muziek en films zo leuk maken.

DragonFly Cobalt and Adaptor

Nu, meer dan ooit tevoren, is natuurlijk mooi geluid binnen handbereik – hoe je het ook wilt, wanneer je maar wilt.

DRAGONFLY DOWNLOADS

DragonFly Black
Handleiding DragonFly Black
EN / JP / KP / TH / CN
DragonFly Red
Handleiding DragonFly Red
EN / DE / JP / KP / SE / TH / CN

Handleiding DragonFly Cobalt
EN / DE / KR / SV / ES / FR / NL / PL / JP / RU / TH / IT / CN / PT

To register your DragonFly and stay up to date on the latest AudioQuest news, please register your product.

Stay Connected

CAPABILITIES

 • Plays all music files: MP3 to High-Res and MQA
 • Compatible with Apple® and Windows® PCs
 • Compatible with iOS devices (requires Apple Camera Adapter/Connection Kit)
 • Compatible with Android devices (requires DragonTail or other USB Adaptor for Android Devices)
 • MQA Rendering
 • Drives headphones directly
 • Fixed output feeds preamp or AV receiver
 • Asynchronous transfer ensures digital timing integrity

SPECIFICATIONS

 • DragonFly Black and Red – Sample rates supported (LED indicator color code): 44.1kHz (Green), 48kHz (Blue), 88.2kHz (Amber), 96kHz (Magenta), MQA (Purple)
 • DragonFly Cobalt – Sample rates supported (LED indicator color code): Standard (Red), 44.1kHz (Green), 48kHz (Blue), 88.2kHz (Yellow), 96kHz (Light Blue), MQA (Purple)
 • Volume Control: Analog Volume Control (Black); 64-position, 64-bit, bit-perfect (Red, Cobalt)
 • Output voltage: 1.2 (Black); 2.1 (Red, Cobalt)
 • Headphone Amp: Texas Instruments TPA6130 (Black); ESS Sabre 9601 (Red, Cobalt)
 • DAC Chip: 32-bit ESS 9010 with minimum-phase fast roll-off filter (Black); 32-bit ESS 9016 with minimum-phase fast roll-off filter (Red); ESS ES9038Q2M with minimum-phase slow roll-off filter for more natural sound (Cobalt)
 • Microcontroller: Microchip PIC32MX (Black, Red); Microchip PIC32MX274 reduces current draw and increases processing speed by 33% over DragonFlys Black and Red (Cobalt)
 • Dimensions: 12mm H x 19mm W x 62mm L (Black, Red); 12mm H x 19mm W by 57mm L (Cobalt)

AANBEVOLEN ACCESSOIRES

Bridges & Falls Analoge Interlinks

Analog audio cables for the Beetle DAC

NightHawk / NightOwl Hoofdtelefoon

AQ NightHawk Headphones with Beetle

DragonTail

df-acc-dragontail

DragonTail

dragontail-fa-ma

Apple ® Lightning to USB 3 Camera Adaptor

accessory-apple-lightning-usb3-adaptor

JitterBug USB filter

Optimize the Beetle with JitterBug

PARTNERS

These outstanding companies make beautiful music with DragonFly.

MQA

TIDAL

QOBUZ
Amarra Logo

Audirvana Logo